Ecografia / Infiltracions Ecoguiades

 

L´Ecografia és un procediment de diagnòstic per l´imatge que ens permet veure l´estructura i la composició¡ dels teixits tous del cos.

És de gran utilitat en podologia per poder realitzar el diagnòstic de moltes patologies del peu com la Fascitis Plantar, lesions del teixit nerviós com el Neuroma de Morton i l´atrapament del nervi de Baxter, lesions musculars, tendinoses, articulars, òssies i vasculars.

El seu funcionament bàsic, és a través d´unes ones sonores que emet un transductor el qual ha d´estar en contacte amb la pell del pacient.

El so “eco” que produeixen les ones al penetrar i rebotar en els teixits del pacient (pell, greix, articulació, múscul, venes , artèries ) es processat per el software de l ´ecògraf per generar la imatge que veiem a la pantalla.

La seva principal avantatge és que és una prova diagnòstica no invasiva , és a dir no emet cap tipus de radiació.

Una altre gran avantatge és que podem realizar proves dinàmiques, ja que ens permet a temps real poder interactuar amb el pacient sol.licitant-li contraccions musculars o moviments articulars que ens permeten veure el comportament dels teixits.

Una altre avantage és la posibilitat de fer infiltracions ecoguiades i d´aquesta manera fer que el tractament realtitzat sigui molt més efectiu.

Al Centre Podològic Mercè Garcia Lizandra, realitzem INFLITRACIONS ECOGUIADES amb diferents medicaments i bioreguladors per ajudar als nostres pacients a eliminar la seva dolència.

  • DEXTROSA
  • PROCAINA (TERÀPIA NEURAL)
  • CORTICOIDES
  • ÀCID HIALURÒNIC
  • COLÀGEN
  • BIOREGULADORS

En la nostra consulta comptem amb un ecògraf d´última generació que permet també l´ecografia Doppler. D´aquesta manera podem tenir informació sobre l´estat de les arteries i les venes en les extremitats inferiors dels nostres pacients.